Здравейте

Потребителско име или Имейл:

Парола:
[ ]
[ ]

Меню

Анкети

Poll: Какъв транспорт ползвате най-често?

Facebook

неделя 27 април 2014

"Железниците Днес" брой 8 - 2014г.

on 27 апр 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 8 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.
петък 25 април 2014

НКЖИ участва за поредна година в инициативата „Да изчистим България за един ден”

on 25 апр 2014  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


НКЖИ отново ще се включи в националната кампания „Да изчистим България за един ден“, съобщиха от пресцентъра на компанията. Инициативата е продължение на традицията „Красива гара“, която НКЖИ провежда от няколко години.
Акцията се изразява в ежегодно почистване на всички гари и прилежащите им площи на територията на цялата страна. На 25 април, петък, всички служители на НКЖИ ще участват в традиционното почистване на железопътната инфраструктура. Като социално отговорна компания, НКЖИ ще продължи да инициира и подкрепя подобни инициативи.

[Източник: Агенция Фокус]
вторник 22 април 2014

Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за майските празници

on 22 апр 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на празничните дни по повод Деня на храбростта (Гергьовден), от днес (22-ти април) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава, в случаите когато предстоят празнични периоди. По този начин Холдинг Български държавни железници ЕАД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 22-и април до 06-и май.

Клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

За празничните дни по повод майските празници, Холдинг БДЖ ЕАД предвижда да осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.
[Източник: Холдинг БДЖ]
сряда 16 април 2014

Холдинг БДЖ ЕАД осигурява допълнителни вагони за 139 влака през празничните дни по повод Великден

on 16 апр 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 139 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Великден.

През периода от 17-и до 22-и април включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 14 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 26 бързи влака със задължителна резервация и 113 бързи влака.

Холдинг БДЖ ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата Информация и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

[Източник: Холдинг БДЖ]
вторник 15 април 2014

Папазов: С над 100 млн. лв. са намалели задълженията на БДЖ

on 15 апр 2014  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


С над 100 млн. лв. са намалели задълженията на БДЖ, съобщи в старозагорското село Михайлово министърът на транспорта Данаил Папазов. В края на 2013 г. задълженията са били 624 млн. лв, а в момента са около 605 млн. лева, стана ясно от думите на министъра.

Папазов увери, че с още 50 млн. лева, ще бъдат съкратени задълженията на железниците до края на годината. По думите му положението на железниците е тежко, въпреки това се предвижда обновление на жп състава.

В момента има затруднения в преговорите с една от банките – кредиторки. Сравнително малък е дългът към нея, около 30 милиона евро, посочи Папазов, но тя е настоятелна и иска да се приключи с дълга веднага.

По-голямата част от кредиторите приемат плана, който се предлага от българското правителство. Водят се преговори с потенциалните производители на техника и се предлагат ремонтни дейности, които са услуга на БДЖ, гаранционно и следгаранционно поддържане на съответната техника, стана ясно от думите му.

Той посочи и, че не вижда причина да не успее планът на правителството и не иска да си представи, че трябва да бъде задйстван план Б, за изплащане на задълженията, тъй като ще премине през много тежка процедура, с която към настоящия момент не дружеството не може да успее.

Министър Папазов откри реновирания участък на жп гара Михайлово по проект за рехабилитация на линията Пловдив – Бургас, по ОП „Транспорт”. Цената на отсечката е над 35 млн. лева и позволява скорост от 160 км/ч, пише агенция "Фокус".

Транспортният министър обеща на жителите на Михайлово, след великденските празници, да започне незабавен ремонт на пътя до селото, който е в изключително окаяно състояние, тъй като е недопустимо да се случи реконструкция на железопътния участък, а той да преминава през една тежка пътна отсечка, която дори не може да се нарече път.

[Източник: ECON.bg]
петък 11 април 2014

Георги Георгиев е назначен за управител на БДЖ - Пътнически превози ЕООД

on 11 апр 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
Bdz

От днес (11-и април), с решение на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ ЕАД е извършена промяна в ръководството на БДЖ Пътнически превози ЕOOД. Новият управител на дружеството е Георги Георгиев, който ще замени досегашният управител на БДЖ Пътнически превози ЕOOД, Димитър Димитров.

Георги Георгиев притежава магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност Технология и организация на железопътния транспорт във Висшето транспортно училище Тодор Каблешков. Специализирал е Модерен мениджмънт на железопътните дружества при условията на пазарното стопанство в гр. Берлин, откъдето получава допълнителна квалификация. Цялата професионална кариера на Георгиев е преминала в системата на железниците, където е заемал различни ръководни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав в пътническите превози.

Приоритетите в работата на Георгиев са повишаване на контрола върху експлоатационната дейност в БДЖ Пътнически превози ЕOOД и ускоряване на ремонтната програма, което ще подобри качеството на предлаганата от националния железопътен превозвач услуга, както и финансовите резултати на дружеството.

Новият управител на БДЖ Пътнически превози ЕOOД има дългогодишен опит именно в експлоатационната дейност в системата на железопътния транспорт, както и е добре запознат със спецификата на работата и проблемите в дружеството.

[Източник: Холдинг БДЖ]
сряда 09 април 2014

"Железниците Днес" брой 7 - 2014г.

on 09 апр 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 7 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.
понеделник 07 април 2014

БДЖ откри бюро за предварителна продажба на билети във Велико Търново

on 07 апр 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
25tw595

От няколко дни в центъра на Велико Търново повторно заработи офис на държавното предприятие "БДЖ Пътнически превози". В него се извършва предварителна продажба на билети, издават се карти за намаления, както и се предоставя информация за разписанията на железопътния транспорт и др. Бюрото се намира в сградата на Централна поща на бул."Христо Ботев". Работното му време е от 09:00 до 17:45.

[Източник: ГТ Велико Търново]
четвъртък 27 март 2014

"Железниците Днес" брой 6 - 2014г.

on 27 мар 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 6 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.
вторник 25 март 2014

Второкласни вагони серия 20-40

on 25 мар 2014  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


Това е една от най-интересните серии вагони, с които БДЖ разполага. В серията могат да бъдат видени екземпляри, произведени у нас, преустройвани от кушет вагони, както и от две различни доставки от ГДР.

Първите вагони от серията са произведени в завода в Дряново. Те са произведени през 1979 г. и са първите с въздушно отопление, конструирани в България. Конструктивно много наподобяват серия 47. Тези вагони имат по шест места за сядане в купе, но са определени за второкласни. Движат се по експресни влакове, предимно в състава на експрес „Янтра” по маршрута Горна Оряховица – София – Горна Оряховица. При катастрофа през 1988 г. на гара Илиянци, четири вагона са унищожени. Останалите започват да обслужват бързите влакове между Русе и Варна, както и Русе – Бургас. Вагоните са били общо двадесет и един на брой с номера от 20-40 001 до 20-40 021.

Поради ниското качество на второкласните вагони у нас, за пускането на международни влакове към други чужди железопътни администрации се наложила и доставката на двадесет вагона от серия 20-40. Общият брой на местата за сядане в купе е осем. Те са произведени в заводите Гьорлиц и Баутцен в ГДР и след пристигането у нас са зачислени към вагонен район София. По-късно са прехвърлени в Русе. Номерата на вагоните са били от 20-40 022 до 20-40 041.

Десет кушет вагона са преустроени в седящи вагони, като са им поставени по шест седалки в купе. От тези вагони девет са второкласни и имат по десет купета. Те са с номера от 20-40 042 до 20-40 050. Тези вагони пътуват с експрес „Тракия” по маршрута София – Пловдив – Момчилград и в чужбина. Спрени са от движение през 1999 г.

В периода 1993 – 1997 г. са внесени петдесет второкласни вагона втора употреба от Германия. Те получават номера от 20-40 051 до 20-40 100. Те имат по десет купета. Седалките са меки, покрити с изкуствена кожа. Дължината на вагоните е 24 500 мм. В експлоатация у нас са не повече от десет години.

Съществуват и първокласни вагони със серийно означение 19-40, както и смесени първа и втора класа с означение 30-40 и 39-40. За тези вагони ще пишем в някой от следващите броеве. В новата поръчка за заводски ремонт на вагони, обявена преди две седмици, са включени и четири вагона от серия 20-40.

[Източник: Железниците Днес, брой 13 - 2012 г.]

Категории новини

© 2007 - 2020 Железниците Днес   
Железниците Днес 2020 © | Начало | Потребители | Контакти

Проекти: Железниците Днес

Железниците Днес 2011-2020 © Всички права запазени ! | Уеб-сайт създаден от Николай Колев
   Back to top ↑
e107 Theme by veskoto