Здравейте

Потребителско име или Имейл:

Парола:
[ ]
[ ]

Меню

Анкети

Poll: Какъв транспорт ползвате най-често?
събота 13 септември 2014

"Железниците Днес" брой 18 - 2014г.

on 13 сеп 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 18 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.

"Железниците Днес" брой 17 - 2014г.

on 13 сеп 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 17 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.

"Железниците Днес" брой 16 - 2014г.

on 13 сеп 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 16 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.
петък 12 септември 2014

Холдинг БДЖ ЕАД предоставя намаления за ученици и студенти при пътуване с влак

on 12 сеп 2014  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0
2mzffgw

Във връзка с началото на учебната година в училищата и предстоящия старт на академичната година във висшите учебни заведения, Холдинг БДЖ ЕАД напомня, че всички учащи на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти редовно обучение) имат право да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

За да могат младите клиенти на националния железопътен превозвач да ползват тази отстъпка, е необходимо да си закупят железопътна карта Учащ. Картата се издава във всички железопътни гари и бюра в страната срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение. При представяне на снимката и необходимия документ, картата се издава веднага на място. Цената на железопътна карта Учащ е 1.00 лв., като нейният валидностен срок е от 1-и октомври до 30-и септември на следващата година.

Холдинг Български държавни железници ЕАД предлага и допълнителни преференции за всички ученици и студенти, които са закупили железопътна карта Учащ. Срещу тази карта, учащите могат да закупят отново с 50 % отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.

Учащите на възраст до 26 навършени години ползват допълнителни намаления и при пътувания в група. Холдинг БДЖ ЕАД предлага 75 % намаление от редовната цена на билетите за организирани групи от минимум 10 души. За целта е необходимо да се представи писмо и поименен списък в два екземпляра с посочени дати на раждане на участниците в групата, заверени с подпис и печат от учебното заведение. В случай, че пътуващите в групата ученици или студенти са от различни учебни заведения, тогава те трябва задължително да представят и железопътна карта Учащ. Преподавателите, които придружават групата (1 преподавател на 10 учащи), ползват също 75 % намаление от цената на билета.

За улеснение на учебните заведения, Холдинг БДЖ ЕАД предлага унифициран формуляр за заявка за групово пътуване. Този формуляр, както и пълното съдържание на регламента за организиране на групови пътувания, са публикувани на официалната интернет страница на дружеството (www.bdz.bg).

Ръководството на националния железопътен превозвач пожелава на всички ученици и студенти успешна учебна година!

[Източник: Холдинг БДЖ]
четвъртък 11 септември 2014

Клиентите на Холдинг БДЖ ЕАД и любителите на жп транспорта ще могат да участват в Европейски железопътен фотографски конкурс

on 11 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
Image

Клиентите на Холдинг БДЖ ЕАД и любителите на железопътния транспорт ще могат да участват в Европейски железопътен фотографски конкурс, организиран от CER (Общност на европейските железници). Темата на конкурса е: Железниците и съвременната мобилност. В състезанието за най-оригинална фотография ще имат възможност да се включат всички клиенти на националния железопътен превозвач, както и любители на железопътния транспорт, които проявяват интерес по темата.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите фотографии на официалната електронна поща на Холдинг БДЖ ЕАД (@), придружени със следните данни: лични данни на участника (три имена, години, местожителство), телефонен номер и адрес на електронна поща за контакт или директно на официалната интернет страница на CER на следния електронен адрес: http://www.cer.be/forms/2nd-european-railway-photography-contest/.За всяка от снимките е необходимо да бъдат посочени дата и място на заснемане.

Крайният срок за изпращане на снимките е 15 октомври 2014 г.

Фотографиите на печелившите участници ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на CER (http://www.cer.be/), като отличените в съревнованието ще получат и парични награди. Наградени ще бъдат дванадесет снимки, които ще се публикуват и в календара на Общността на eвропейските железопътни и инфраструктурни компании за 2015 г. с посочени имена на фотографите и техните държави.

Участниците в конкурса трябва да се съобразят със следните условия:

В състезанието се приемат до пет фотографии, които са направени само в страните- членки на Европейския съюз и Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Черна гора, Норвегия, Сърбия, Швейцария и Турция;

За участие в конкурса ще бъдат приемани снимки с висока резолюция (с ширина поне 1600 пиксела), като препоръчителен е хоризонтален jpeg формат;

Допуснатите снимки не трябва да изобразяват конкретно разпознаваеми влакове и търговски компании, както и фигуриране на опасно поведение (например вървене по/или до железопътни релси);

Необходимо изискване към участниците, е да притежават всички права върху представените фотографии, като гарантират, че те са техен оригинален труд, който не нарушава нечие авторско право;

При снимки, на които присъства разпознаваемо човешко лице, се изисква специалното писмено разрешение на заснетия. Получаването на разрешение е задължение на участника в конкурса, а разрешението се представя в случай, че снимката бъде наградена.

Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) е създадена през 1988 г. CER представлява интересите на своите членове пред Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета на министрите на ЕС, както и пред други институции, формиращи европейската политика за железопътния транспорт. Основните цели на CER са защита на интересите на железопътните компании-членки и приоритетно развитие на жп транспорта в Европа, като един от най-сигурните и екологични видове транспорт.

Към настоящият момент в Общността членуват над 80 компании оператори и инфраструктурни управители от страните-членки на ЕС. Холдинг БДЖ ЕАД е пълноправен член на CER и активно участва в дейността на Общността.

[Източник: Холдинг БДЖ]
сряда 10 септември 2014

Европейската комисия смята за допустима държавната помощ за БДЖ

on 10 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
2zfvqmv

В специално писмо за подкрепа, изпратено от ГД „Конкуренция“ до Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, се казва, че Европейската комисия смята за допустима държавната помощ за преструктуриране на БДЖ, съобщиха от пресцентъра на министерството. Полученото писмо, е вследствие на проведените разговори през миналата седмица в Брюксел, на които министър Ангелкова е предоставила своите допълнителни анализи и аргументи за ускоряването на процеса за нотификация на държавната помощ за БДЖ от страна на Европейската комисия, като необходимо условие бъдещите преговори с кредиторите да придобият по-ясни параметри и да позволят нормално функциониране на БДЖ. "В срещата ни наскоро ме информирахте за напредъка на българските преговори с международните кредитори на БДЖ и ме помолихте да Ви предоставя позицията на ГД „Конкуренция“ по отношение на планираното опрощаване на дълговете от 172 милиона лева, които БДЖ е натрупало преди присъединяването на България към ЕС през 2007 г.“, се казва в писмото, подписано от Герт-Ян Купман, заместник-генерален директор „Политики за държавна помощ“ в ГД „Конкуренция“. В писмото за подкрепа се уточнява, още че "по отношение на опрощаването на дълговете от 172 милиона лева, които БДЖ е натрупало преди присъединяването на България към ЕС през 2007 г., мога да Ви информирам, че на базата на предоставената информация от страна на българските власти, тази мярка изпълнява условията, заложени в Насоките за държавна помощ на железопътните предприятия, които предоставят основа за обявяването на отмяна на дълговете на доставчиците на ж.п. услуги, натрупани преди присъединяването към ЕС (или преди либерализация на сектора)“. „За нас подкрепата, която ни дава Европейската комисия е много важна за подновяване диалога с кредиторите на държавните железници. Предстои среща с кредиторите и облигационерите на компанията, за да обсъдим възможностите за разсрочване на задълженията. Първата крачка вече е направена, тъй като с това писмо ЕК се произнася, че не се нарушава законодателството, свързано с конкуренцията и държавната помощ за БДЖ може да бъде отпусната“, каза министър Ангелкова и допълни, че предстои още доста работа да бъде свършена, за да се подобри финансовото състояние на компанията. „Холдинг БДЖ и ние, като принципал на компанията вече показахме, че предприемаме конкретни действия за изпълнение на поетите ангажименти към кредиторите, като например редовното изплащане на дължимите месечни суми към тях и сме готови да продължим конструктивния диалог“, каза още министър Ангелкова.

[Източник: Агенция Фокус]

Вагонетка прегази ръката на работник в железниците

on 10 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


59-годишен работник в железниците от Горна Оряховица е паднал от влаковата композиция, а през дясната му ръка е преминало колело на вагонетка.

Инцидентът станал в района на жп прелез близо до вагонния завод в Дряново.

На място са изпратени полицейски служители и екип на ЦСМП. Пострадалият мъж е настанен в ортопедичното отделение на МБАЛ-Габрово с тежка травма. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

[Източник: Дарик Нюз]
понеделник 08 септември 2014

НКЖИ СТАРТИРА РАБОТА СЪС ЗЕМЕКОПНА ТЕХНИКА В ПОСТРАДАЛИТЕ РАЙОНИ

on 08 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
El9t6v

Днес, започват аварийни дейности в междугарието Харманли – Любимец със земекопна техника и подбивна машина за възстановяване на земното платно и укрепване на железния път. Движението на влакове в района беше прекъснато вчера от 16.15 ч., след свличане на баластова призма и отнесено земно платно.

Създава се организация и за стартиране на възстановителни дейности по 83-та жп линия, в междугарията Любеново – Гълъбово и Гълъбово – Симеоновград. Там положението остава сериозно, а водата все още не се е оттеглила.

На 07.09.2014 г., в 16.40 ч., бе възстановено движението на влакове в междугарието Михайлово-Калояновец, път 1. В момента в железопътния участък е разположена тежка пътна механизация за достабилизиране на железния път. По време на възстановителните работи, скоростта на движение на влаковете е намалена на 25 км/ч. Продължават аварийните дейности по път 2, където нанесените щети са по-големи. Районът пострада сериозно след наводнението в област Стара Загора.

Припомняме, че:

На 06.09.2014 г., в 04.00 ч., е преустановено движението в междугарието Димитровград-север – Меричлери, а същия ден е възстановено в 12.30 ч.;

На 06.09.2014 г., в 04.00 ч., е преустановено движението в гара Харманли, поради наводнени коловози и перони;

На 06.09. 2014 г., в 06.00 ч., е преустановено движението Михайлово – Калояновец по наводнени коловози.


Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, от три дни работят денонощно по отстраняване на повредите по железния път и възстановяване на влаковото движение.

[Източник: ДП НКЖИ]
неделя 07 септември 2014

Частично е възстановено движението между гарите Михайлово и Калояновец

on 07 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
11bs1mo

Възстановено е движението по Път 1 между гарите Михайлово и Калояновец. Първи през участъка премина бързият влак 8613 от София за Бургас.

Движението на влаковете в участъка беше преустановено вчера, след като в землището на село Михайлово паднаха невижданите до сега за района над 250 литра дъжд на квадратен метър.

Преустановено остава движението между гарите Харманли и Любимец, Димитровград север и Меричлери, Нова Загора и Симеоновград.

Обилни валежи прекъснаха движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната

on 07 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
El9t6v

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Поради тази причина не се движат влакове в участъците между гарите:

Стара Загора - Чирпан;

Стара Загора - Димитровград;

Нова Загора Любеново - Свиленград.


Бързите влакове, които пътуват между София и Бургас се отклоняват по обиколен маршрут през гарите Пловдив Карлово Тулово, вместо по редовния си график през гара Стара Загора.

Аварийни екипи на Национална компания Железопътна инфраструктура, собственик на жп инфраструктурата в цялата страна, работят по отстраняване на повредите по железния път.

[Източник: Холдинг БДЖ]

Категории новини

© 2007 - 2019 Железниците Днес   
Железниците Днес 2019 © | Начало | Потребители | Контакти

Проекти: Железниците Днес

Железниците Днес 2011-2019 © Всички права запазени ! | Уеб-сайт създаден от Николай Колев
   Back to top ↑
e107 Theme by veskoto