Здравейте

Потребителско име или Имейл:

Парола:
[ ]
[ ]

Меню

Анкети

Poll: Какъв транспорт ползвате най-често?

"Железниците Днес" брой 15 - 2014г.

on 07 авг 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 15 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.

В НКЖИ отвориха оферти

on 07 авг 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
2iqk1ea

За „Избор на изпълнител за изготвяне на ПУП и технически проект за строителство на нови гарови здания, спирки и сгради в обхвата на проектите „Модернизация на жп линията София – Драгоман – част от Трансевропейската транспортна мрежа” и „Развитие на железопътен възел София”

На 05.08.2014 г., в сградата на ДП НКЖИ бяха отворени подадените оферти за участие в обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за изготвяне на ПУП и технически проект за строителство на нови гарови здания, спирки и сгради в обхвата на проектите „Модернизация на жп линията София – Драгоман – част от Трансевропейската транспортна мрежа” и „Развитие на железопътен възел София“.

Фирмите, подали документи за участие, по ред на подаване на офертите са:

1. „Фрибул“ ООД
2. ДЗЗД „Консорциум Проконцепт“
3. ДЗЗД „Инфраструктурно проектиране"
4. Обединение „Бета – Екса“
5. Консорциум „ППМ – АРХ“
6. „Вамос“ ООД

Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

Настоящата обществена поръчка е част от проект „Инструмент за подготовка на железопътни проекти по Трансевропейската транспортна мрежа“, който включва подготовка на следните обекти:

•„Модернизация на жп линията София – Драгоман”;
•„Модернизация на жп линията София – Перник – Радомир”;
•„Развитие „Развитие на жп възел Бургас”.
•„Развитие на жп възел София”.

Изпълнението на тези обекти ще подобри обслужването на населението, вътрешния и международния товарен трафик, ще осигури оперативна съвместимост на инфраструктурата, оборудването, системите за управление, експлоатация и безопасност, както и свързаност с европейските жп мрежи, чрез прилагането на унифицирани стандарти.

Основни цели, които ще бъдат реализирани с настоящата обществена поръчка са постигане на проектна готовност за строителство на нови гарови здания, спирки и сгради, включени в обхвата на обектите „Модернизация на жп линията София – Драгоман – част от Трансевропейската транспортна мрежа” и „Развитие на железопътен възел София“, като се извършат всички необходими проучвания, изготвят се технически проекти и технически спецификации и приложения за реализация.

[Източник: ДП НКЖИ]

"Железниците Днес" брой 14 - 2014г.

on 29 юли 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 14 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.

"Железниците Днес" брой 13 - 2014г.

on 10 юли 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 13 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.

Дълговете на БДЖ се стопиха под 580 млн. лв.

on 01 юли 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
33usxuh

Дълговете на БДЖ са се стопили под 580 млн. лв., а преди година са били 724 млн. лв.

При всички случаи оставяме БДЖ в по-добро състояние, отколкото беше. Това обяви транспортният министър Данаил Папазов. По думите му загубите на БДЖ са намалени от 22 млн. лева на почти 9 млн. лв. „В четвъртък ще направим много сериозен отчет, ще представим проект по проект какво е изпълнено, как сме го заварили, къде и какво се случва.

Ще направим отчет на всички държавни предприятия – как сме ги заварили и как ги оставяме”, каза още министърът. Той беше категоричен, че няма опасност БДЖ да загуби новите си мотриси заради неплатени дългове. Според министъра в момента холдингът няма нужда от закупуване на друга нова техника, защото няма къде да се движи. Той допълни, че сега се правят много ремонти на жп трасета и заради това на много места има прекъсвания на влакови линии.

Папазов подчерта още, че няма да има милост за крадците на гориво в БДЖ. „Борбата там е непрекъсната. Най-важният елемент е, че трябва да се завърши инфраструктурата, да се насити много сериозно с видеокамери, да се следи практически всяко действие, защото имаме изключително много недисциплинирани служители, които постоянно се възползват от всякакви слабости. Това е практика, която дълги години е насаждана в БДЖ и не може много лесно да се реши въпросът”, обясни той.

По думите му кражбите все пак са намалели значително, но призна, че все още не могат да се спрат напълно. „Първо трябва всички да осъзнаят важността в предприятието, в което работят и да си пазят хляба, а не да се опитват да се облагодетелстват от всякакви слабости”, каза още министърът. Той изтъкна, че всички негови колеги от предишните служби знаят, че не прощава само за едно нещо, а това са именно кражбите.

[Източник: Новинар]

"Железниците Днес" брой 12 - 2014г.

on 26 юни 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 12 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.

Данаил Папазов: През 2014 г. продължава тенденцията на намаляване на загубите в БДЖ

on 11 юни 2014  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


През 2014 г. продължава тенденцията на намаляване на загубите в БДЖ. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията при дебатите по вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провал в областта на фискалната политика, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на министъра през първите 4 месеца на 2014 г. спрямо 2013 г. намалението на загубата е с около 5 милиона лева.
Папазов обясни, че проблемът в БДЖ е от 2002 г. до 2014 г. и е почти непрекъснат. „От 2002 г. до 2013 г. загубите на „БДЖ Холдинг” от 45 милиона падат едва на 8,5 милиона през 2008 г., което е най-ниската загуба в периода. През 2009 г. отиват на 67 милиона, през 2011 г. те са 49 милиона, през 2012 г. – 29 милиона. За последните 4 години това прави 192 милиона лева. За 2013 г. годината за БДЖ приключи на загуба от 9 милиона”, заяви Папазов. Той обясни, че реформите продължават, а в момента се извършва преструктуриране на ремонтната дейност.
По-рано депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски каза, че проблемът се явява в струпване на дефицит в отделните сектори. „Вече се създават проблеми. Със сигурност в следващия бюджет тези струпвания ще дадат отражение. Наблюдава се изключително тежка ситуация в икономическата сфера. Икономиката е в процес на дефлация”, посочи той.

[Източник: Агенция Фокус]

България е предложила на кредиторите на БДЖ разсрочване на дълга с 6 години

on 11 юни 2014  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


Преди дни България е предложила на външните кредитори на БДЖ да разсрочат дълга за шест години. Това съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов пред парламента по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета в областта на финансите.

На 26 май кредиторите дадоха срок от 45 дни за покриването на просрочието по втория облигационен заем в размер на 76 млн. лв. Ако това не стане, цялата сума - 88 млн. лв., ще стане предсрочно изискуема. Това означава, че жп компанията е на път да се раздели и с 25 дизелови мотриси и 3407 товарни вагона.

Министърът каза, че е отправено запитване до Европейската комисия дали ще приеме като държавна помощ плащанията по задължения, възникнали преди влизането на България в Европейския съюз.

Преструктурира се ремонтната дейност на компанията, каза Папазов. Действително, БДЖ е в много тежко състояние, с натрупване от 2002 г. досега, но загубата намалява през 2013 и 2014 г., допълни той.

[Източник: Дневник]

"Железниците Днес" брой 11 - 2014г.

on 07 юни 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 11 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.

Конкурс за детска рисунка Нарисувай габровския влак ще се проведе в Габрово по случай 1-и юни

on 29 май 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


На 1-ви юни от 10:00 ч. пред сградата на железопътна гара Габрово ще се проведе финалът на конкурса за детска рисунка на тема: Нарисувай габровския влак. Конкурсът е организиран по повод Международния ден на детето от любители на железопътния транспорт от гр. Габрово, със съдействието на Холдинг БДЖ ЕАД. Чрез него се предоставя възможност на най-малките пътници на националния железопътен превозвач да покажат своя талант в областта на изобразителното изкуство. Изискването към малките художници е техните творби да бъдат на железопътна тематика, независимо от стила и формата на рисуването, както и от използваните техника и материали.

В конкурса Нарисувай габровския влак ще участват над 90 творби, като най-сполучливите рисунки ще бъдат отличени от петчленно жури, председателствано от габровски художник. Участниците в конкурса са разделени в две възрастови групи. Първата група обхваща деца на възраст до 7 години, а втората деца от 8 до 12 години.

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще осигури наградите за първенците, класирани на първите три места във всяка една от двете възрастови групи. Наградите за малчуганите, спечелили първо, второ и трето място, ще бъдат безплатни билети за пътуване с влак за цялото семейство по избрана от детето дестинация, както и шапки и тениски с логото на БДЖ. Победителите в конкурса ще получат също така играчки от естествени материали, книжки за оцветяване, лакомства и др., осигурени от любители на железопътния транспорт в гр. Габрово.

Творбите на всички участници в конкурса ще бъдат изложени в просторната чакалня на гарата в Габрово, която отскоро е с обновена визия. В чакалнята посетителите на изложбата ще могат да намерят и информация за развитието на железопътния транспорт в Централна България, забележителностите в региона, своеобразна пътуваща библиотека с абсолютно свободен достъп и др.

Ръководството на Холдинг Български държавни железници ЕАД подкрепя подобни инициативи, чрез които се дава възможност на децата да разгърнат своя творчески потенциал и възможности.

[Източник: Холдинг БДЖ]

Категории новини

© 2007 - 2019 Железниците Днес   
Железниците Днес 2018 © | Начало | Потребители | Контакти

Проекти: Железниците Днес

Железниците Днес 2011-2018 © Всички права запазени ! | Уеб-сайт създаден от Николай Колев
   Back to top ↑
e107 Theme by veskoto