Здравейте

Потребителско име или Имейл:

Парола:
[ ]
[ ]

Меню

Анкети

Poll: Какъв транспорт ползвате най-често?
понеделник 08 септември 2014

НКЖИ СТАРТИРА РАБОТА СЪС ЗЕМЕКОПНА ТЕХНИКА В ПОСТРАДАЛИТЕ РАЙОНИ

on 08 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
El9t6v

Днес, започват аварийни дейности в междугарието Харманли – Любимец със земекопна техника и подбивна машина за възстановяване на земното платно и укрепване на железния път. Движението на влакове в района беше прекъснато вчера от 16.15 ч., след свличане на баластова призма и отнесено земно платно.

Създава се организация и за стартиране на възстановителни дейности по 83-та жп линия, в междугарията Любеново – Гълъбово и Гълъбово – Симеоновград. Там положението остава сериозно, а водата все още не се е оттеглила.

На 07.09.2014 г., в 16.40 ч., бе възстановено движението на влакове в междугарието Михайлово-Калояновец, път 1. В момента в железопътния участък е разположена тежка пътна механизация за достабилизиране на железния път. По време на възстановителните работи, скоростта на движение на влаковете е намалена на 25 км/ч. Продължават аварийните дейности по път 2, където нанесените щети са по-големи. Районът пострада сериозно след наводнението в област Стара Загора.

Припомняме, че:

На 06.09.2014 г., в 04.00 ч., е преустановено движението в междугарието Димитровград-север – Меричлери, а същия ден е възстановено в 12.30 ч.;

На 06.09.2014 г., в 04.00 ч., е преустановено движението в гара Харманли, поради наводнени коловози и перони;

На 06.09. 2014 г., в 06.00 ч., е преустановено движението Михайлово – Калояновец по наводнени коловози.


Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, от три дни работят денонощно по отстраняване на повредите по железния път и възстановяване на влаковото движение.

[Източник: ДП НКЖИ]
неделя 07 септември 2014

Частично е възстановено движението между гарите Михайлово и Калояновец

on 07 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
11bs1mo

Възстановено е движението по Път 1 между гарите Михайлово и Калояновец. Първи през участъка премина бързият влак 8613 от София за Бургас.

Движението на влаковете в участъка беше преустановено вчера, след като в землището на село Михайлово паднаха невижданите до сега за района над 250 литра дъжд на квадратен метър.

Преустановено остава движението между гарите Харманли и Любимец, Димитровград север и Меричлери, Нова Загора и Симеоновград.

Обилни валежи прекъснаха движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната

on 07 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
El9t6v

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Поради тази причина не се движат влакове в участъците между гарите:

Стара Загора - Чирпан;

Стара Загора - Димитровград;

Нова Загора Любеново - Свиленград.


Бързите влакове, които пътуват между София и Бургас се отклоняват по обиколен маршрут през гарите Пловдив Карлово Тулово, вместо по редовния си график през гара Стара Загора.

Аварийни екипи на Национална компания Железопътна инфраструктура, собственик на жп инфраструктурата в цялата страна, работят по отстраняване на повредите по железния път.

[Източник: Холдинг БДЖ]
събота 06 септември 2014

Резултати от последната анкета

on 06 сеп 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0


В периода 10 септември 2013 година до 6 септември 2014 година, посетителите на портала можеха да отговарят на зададеният от нас въпрос: "Какво очаквате от новият график за движение на влаковете (ГДВ)?", на него отговориха 65 посетителя. Резултатите са следните:

новият ГДВ ще е по-добре разработен от сегашният - 52,31% [гласувания: 34]
няма да има особено големи промени - 16,92% [гласувания: 11]
най-вероятно новият график ще е по-лош от сегашния - 30,77% [гласувания: 20]

От днес може да гласувате на новата ни анкета: "Какъв транспорт ползвате най-често?".

Наводнена е гара Михайлово, затворени за движение са няколко участъка от жп мрежата

on 06 сеп 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
52jo5v

През последните часове в село Михайлово, Старозагорска област, паднаха невижданите до сега за района над 250 литра дъжд на квадратен метър. В следствие на това, няколко дерета на територията на селото преляха. Това причини сериозни повреди на инфраструктурата. Най-пострадала е железопътната линия, която преди месеци беше официално открита за движение след извършен капитален ремонт. Едно от деретата в района преминава през територията на гарата, под входните стрелки страна гара Калояновец. Отнесено от водната стихия е долното строене под линията. Изровеното от водата е с дълбочина около 2,5 метра и дължина около 20 метра. Изключено е напрежението на контактната мрежа в участъка от гара Михайлово до гара Стара Загора. Движението на влаковете в района е преустановено. Влаковете които обичайно преминават от там, са пренасочени по обиколен маршрут, през Пловдив, Карлово и Тулово до Стара Загора.

Освен проблемите в района на Михайлово, в следствие на интензивните валежи има и още затворени за движение участъци от железопътната мрежа. Преустановено е движението между гарите Харманли и Любимец, Димитровград север и Меричлери, Нова Загора и Симеоновград.
четвъртък 07 август 2014

"Железниците Днес" брой 15 - 2014г.

on 07 авг 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 15 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.

В НКЖИ отвориха оферти

on 07 авг 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
2iqk1ea

За „Избор на изпълнител за изготвяне на ПУП и технически проект за строителство на нови гарови здания, спирки и сгради в обхвата на проектите „Модернизация на жп линията София – Драгоман – част от Трансевропейската транспортна мрежа” и „Развитие на железопътен възел София”

На 05.08.2014 г., в сградата на ДП НКЖИ бяха отворени подадените оферти за участие в обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за изготвяне на ПУП и технически проект за строителство на нови гарови здания, спирки и сгради в обхвата на проектите „Модернизация на жп линията София – Драгоман – част от Трансевропейската транспортна мрежа” и „Развитие на железопътен възел София“.

Фирмите, подали документи за участие, по ред на подаване на офертите са:

1. „Фрибул“ ООД
2. ДЗЗД „Консорциум Проконцепт“
3. ДЗЗД „Инфраструктурно проектиране"
4. Обединение „Бета – Екса“
5. Консорциум „ППМ – АРХ“
6. „Вамос“ ООД

Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

Настоящата обществена поръчка е част от проект „Инструмент за подготовка на железопътни проекти по Трансевропейската транспортна мрежа“, който включва подготовка на следните обекти:

•„Модернизация на жп линията София – Драгоман”;
•„Модернизация на жп линията София – Перник – Радомир”;
•„Развитие „Развитие на жп възел Бургас”.
•„Развитие на жп възел София”.

Изпълнението на тези обекти ще подобри обслужването на населението, вътрешния и международния товарен трафик, ще осигури оперативна съвместимост на инфраструктурата, оборудването, системите за управление, експлоатация и безопасност, както и свързаност с европейските жп мрежи, чрез прилагането на унифицирани стандарти.

Основни цели, които ще бъдат реализирани с настоящата обществена поръчка са постигане на проектна готовност за строителство на нови гарови здания, спирки и сгради, включени в обхвата на обектите „Модернизация на жп линията София – Драгоман – част от Трансевропейската транспортна мрежа” и „Развитие на железопътен възел София“, като се извършат всички необходими проучвания, изготвят се технически проекти и технически спецификации и приложения за реализация.

[Източник: ДП НКЖИ]
вторник 29 юли 2014

"Железниците Днес" брой 14 - 2014г.

on 29 юли 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 14 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.
четвъртък 10 юли 2014

"Железниците Днес" брой 13 - 2014г.

on 10 юли 2014  Posted by Saruman  Category: Други   Comments: 0
202014

БРОЙ 13 - 2014г.

За коментари, предложения и идеи, както и за информация относно електронния бюлетин Ви очакваме във ФОРУМА ни.
вторник 01 юли 2014

Дълговете на БДЖ се стопиха под 580 млн. лв.

on 01 юли 2014  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
33usxuh

Дълговете на БДЖ са се стопили под 580 млн. лв., а преди година са били 724 млн. лв.

При всички случаи оставяме БДЖ в по-добро състояние, отколкото беше. Това обяви транспортният министър Данаил Папазов. По думите му загубите на БДЖ са намалени от 22 млн. лева на почти 9 млн. лв. „В четвъртък ще направим много сериозен отчет, ще представим проект по проект какво е изпълнено, как сме го заварили, къде и какво се случва.

Ще направим отчет на всички държавни предприятия – как сме ги заварили и как ги оставяме”, каза още министърът. Той беше категоричен, че няма опасност БДЖ да загуби новите си мотриси заради неплатени дългове. Според министъра в момента холдингът няма нужда от закупуване на друга нова техника, защото няма къде да се движи. Той допълни, че сега се правят много ремонти на жп трасета и заради това на много места има прекъсвания на влакови линии.

Папазов подчерта още, че няма да има милост за крадците на гориво в БДЖ. „Борбата там е непрекъсната. Най-важният елемент е, че трябва да се завърши инфраструктурата, да се насити много сериозно с видеокамери, да се следи практически всяко действие, защото имаме изключително много недисциплинирани служители, които постоянно се възползват от всякакви слабости. Това е практика, която дълги години е насаждана в БДЖ и не може много лесно да се реши въпросът”, обясни той.

По думите му кражбите все пак са намалели значително, но призна, че все още не могат да се спрат напълно. „Първо трябва всички да осъзнаят важността в предприятието, в което работят и да си пазят хляба, а не да се опитват да се облагодетелстват от всякакви слабости”, каза още министърът. Той изтъкна, че всички негови колеги от предишните служби знаят, че не прощава само за едно нещо, а това са именно кражбите.

[Източник: Новинар]

Категории новини

© 2007 - 2020 Железниците Днес   
Железниците Днес 2019 © | Начало | Потребители | Контакти

Проекти: Железниците Днес

Железниците Днес 2011-2019 © Всички права запазени ! | Уеб-сайт създаден от Николай Колев
   Back to top ↑
e107 Theme by veskoto