Здравейте

Потребителско име или Имейл:

Парола:
[ ]
[ ]

Меню

Анкети

Poll: Какъв транспорт ползвате най-често?
събота 18 май 2013

Изпълнителният директор на Холдинг БДЖ ЕАД участва в церемонията по връчването на дипломите във ВТУ Тодор Каблешков

on 18 май 2013  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


Днес, 18-и май, изпълнителният директор на Холдинг БДЖ ЕАД Чавдар Трендафилов участва в официалната церемония по връчването на дипломите на магистрите от Випуск 2013 във Висшето транспортно училище Тодор Каблешков.

Своето обръщение към дипломантите Трендафилов започна с думите, че самият той е горд с факта да бъде възпитаник на едно от най-старите и най-престижни висши учебни заведения в България Висшето транспортно училище Тодор Каблешков.

Нека днешния ден е само началото на вашата успешна реализация! Вярвам, че с нестихващ стремеж към усъвършенстване ще постигнете отлични резултати в избраната от вас професия!, обърна се към младите абсолвенти изпълнителният директор на Холдинг БДЖ ЕАД.

Трендафилов пожела на магистрите от Випуск 2013 да сбъднат мечтите си, с които напускат университета и бъдеща успешна професионална реализация. Уверявам ви, че в лицето на ръководството на Холдинг БДЖ ЕАД имате верен приятел и съмишленик! Българската железница има нужда от млади, образовани и добре подготвени кадри като вас!, каза в заключение Чавдар Трендафилов.

[Източник: Холдинг БДЖ]
събота 04 май 2013

Спалните и кушет вагони на БДЖ

on 04 май 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 12


Статия от юни 2012, когато още гадаехме кога ще тръгнат новите спални вагони...

В момента услугата пътуване със спален вагон не се предлага от “БДЖ – Пътнически превози”, но очакваме скорошното и възобновяване. През последните години на няколко пъти доста се говореше за спалните и кушет вагони на Националния ни превозвач. Най-шумна полемика се развихри около нещастния случай с нощния влак от София за Кардам през 2008 година. Въпреки че следствието по случая излезе с категорично решение за причините на пожара, а именно немърливо отношение от страна на пътници, поставили багажа си върху отоплителното тяло, от този момент проблемите на това звено от БДЖ започнаха рязко да се задълбочават. Поетапно бяха спрени от движение старите серии кушети, а непродадените по-съвременни вагони достигнаха километрите за среден и капитален ремонт и бяха спрени в началото на лятото на 2009 година. Поради същата причина започна и намаляването на броя на спалните вагони. Недостигът на средства за задължителните технически мероприятия по тях постепенно изведе от употреба и последния спален вагон през месец май т.г.

Въпреки проблемите в момента, услугата пътуване със спален вагон има традиции у нас. Първите спални вагони, преминаващи през България са тези, включени в състава на “Ориент Експрес”. Те пътуват по маршрута от Париж до Истанбул. За първи път през гара София този влак преминава през 1883 г. През 1903 г. започва вторият период в развитието на услугата. Появява се първият ежедневно пътуващ спален вагон по вътрешна за Страната дестинация – София – Варна. От 1910 г тръгва вагон по направлението София – Бургас. Началото на услугата е поставено със закупуването на 9 спални вгона втора употреба от западни компании. Постепенно дестинациите се увеличават и вагоните се оказват недостатъчни. Преминава се към преустройството на част от съставите на влаковете на държавниците. Така за нуждите на гражданите са адаптирани два луксозни спални вагона и 3 салонни вагона. Това отново не е достатъчно. Вагонният завод в Дряново произвежда 8 спални вагона. Така общия им брой достига 22.

[Източник: Железниците Днес, брой 7, 2012]
вторник 30 април 2013

Холдинг Български държавни железници ЕАД пуска в движение новите спални вагони

on 30 апр 2013  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


Днес, 30-и април, ще бъдат пуснати в движение първите 11 нови спални вагона на Холдинг БДЖ ЕАД. Вчера националният железопътен превозвач получи разрешение за тяхното въвеждане в експлоатация от Изпълнителна агенция Железопътна администрация. 11-те нови спални вагона ще пътуват в композициите на нощните влакове, които се движат между София и Варна, и между София и Бургас.

От тази вечер два спални вагона ще пътуват в състава на нощния бърз влак 2627 от София за Варна, който заминава от София в 22:25 ч., а други два ще се движат в композицията на нощния бърз влак 8627 от София за Бургас, който тръгва от София в 22:40 ч.

От утре (1-и май) спалните вагони ще пътуват от Варна и Бургас за София. Два от тях ще бъдат включени в състава на нощния бърз влак 2626 от Варна за София, който заминава от Варна в 22:00 ч., а други два ще пътуват в композицията на нощния бърз влак 8626 от Бургас за София, който тръгва от Бургас в 22:10 ч.

Холдинг Български държавни железници ЕАД напомня на своите клиенти, че цената на билета за пътуване между София и Варна в едната посока е 23,60 лв. за втора класа и 29,50 лв. за първа класа. При закупуване на билет за отиване и връщане по маршрута София Варна София или в обратното направление, цената на билета е 35,20 лв. за втора класа и 44,00 лв. за първа класа.

За пътуване между София и Бургас в едната посока цената на билета е 20,40 лв. за втора класа и 25,50 лв. за първа класа. Билетът за отиване и връщане по маршрута София Бургас София или в обратното направление е на стойност 30,30 лв. за втора класа и 37,80 лв. за първа класа.

Цената на спалното място е 10.00 лв. за легло в спална кабина втора класа с трима пътници, 12.00 лв. за легло в спална кабина първа класа с двама пътници и 18.00 лв. за цяла спална кабина бизнес класа.

Клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да закупят билети за пътуване в новите спални вагони от билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

Процедурата за издаването на разрешение за въвеждане в експлоатация на останалите 19 вагона продължава. Те също ще преминат през пробна експлоатация, за да се докаже, че покриват всички необходими технически и функционални изисквания.

Всеки един от новите спални вагони разполага с 10 спални кабини с по 3 легла. Във всяка кабина има шкафче с вградена мивка с течаща топла и студена вода. Във вагоните има душ кабина, санитарен възел, сейф за съхраняване на ценности, както и помещение за предлагане на топли и студени напитки.

Климатичната инсталация на вагоните позволява индивидуалното регулиране на температурата във всяка кабина. Новите спални вагони разполагат с пожаро-известителна система, информационна система и интерком система за връзка, която служи за подаване на информация между обслужващия вагоните персонал.

[Източник: Холдинг БДЖ]
понеделник 29 април 2013

Първите 11 спални пътнически вагона тръгват от 30 април

on 29 апр 2013  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


Първите 11 спални пътнически вагона тръгват от утре, 30 април, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. До края на днешния работен ден те ще получат разрешение за въвеждане в експлоатация от Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“. Три от тях са за превоз на лица с намалена подвижност. 11-те вагона ще бъдат включени към съставите на редовните влакове съгласно разписанието на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД. Процедурата за издаването на разрешение за въвеждане в експлоатация на останалите 19 вагона продължава. Те ще преминат също през пробна експлоатация, за да се докаже, че покриват необходимите технически и функционални изисквания. На 11 април служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев провери изпълнението на процедурата за издаване на разрешение за въвеждане в експлоатация на новите вагони. Тогава той пое ангажимент вагоните да получат разрешение за експлоатация до края на месец април и пътниците да могат да ги ползват за предстоящите Великденски празници.

[Източник: Агенция Фокус]

Холдинг Български държавни железници ЕАД осигурява допълнителни вагони за 118 влака през празничните дни

on 29 апр 2013  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 118 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите през празничните дни.

През периода от 30-и април до 7-и май националният железопътен превозвач ще предостави около 11 300 допълнителни места във влаковете, които се движат по най-натоварените маршрути. С увеличени състави по време на празниците ще се движат 26 бързи влака със задължителна резервация и 92 бързи влака.

Холдинг Български държавни железници ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през празничните дни от служителите на гишетата Информация и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.

[Източник: Холдинг БДЖ]
четвъртък 11 април 2013

Нови вагони на БДЖ с душове и топли напитки

on 11 апр 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


Министърът на транспорта Кристиан Кръстев в присъствието на медии пътува до Вакарел и обратно, за да инспектира новите спални вагони, произведени от турската компания "Тюркие вагон санаи А. Ш. Тювасаш".

Цената по договор на вагоните е 32 205 000 евро без ДДС.

БДЖ "Пътнически превози" (BDZ.bg) е изплатило цялата стойност на вагоните по договора, а фирма "Тювасаш" ще извършва сервизна поддръжка през 2-годишния гаранционен срок на вагоните.

На 1 април 2013 г. БДЖ "Пътнически превози" внесе заявление в Изпълнителна агенция железопътна администрация за започване на процедурата по издаване на разрешение за въвеждане в експлоатация на 2-та типа нови спални вагони. Към момента процедурата е в ход и е приключила работата по оценка на техническата документация за покриване на изискванията по националните технически правила и националните правила за безопасност.

Всички вагони ще преминат през пробна експлоатация. Очаква се успешно да бъдат преминати всички фази от процедурата и разрешението за експлоатация да стане факт до края на април 2013 г. Целта е българските граждани да могат да ползват вагоните в нормална експлоатация за предстоящите Великденски празници.

Всеки вагон разполага с 10 спални кабини с по 3 легла, има пожаро-известителна система и информационна система.

Вагоните разполагат с Интерком система за връзка. Всеки вагон разполага с душ кабина, санитарен възел и помещение за предлагане на топли и студени напитки.

Климатичната инсталация на вагоните позволява индивидуалното регулиране на температурата във всяка кабина.

Спалните вагони ще бъдат включени към съставите на нощните влакове по направления: София-Варна-София (през Горна Оряховица), София-Варна-София (през Карлово), София-Добрич-София (през Горна Оряховица), София-Силистра-София (през Горна Оряховица и Русе), София-Бургас-София (през Пловдив) и Пловдив-Варна-Пловдив (през Карнобат).

[Източник: VESTI.bg]

Министър Кристиан Кръстев ще инспектира новите спални вагони

on 11 апр 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев ще направи инспекция на изпълнението на процедурата за издаване на разрешение за въвеждане в експлоатация на новодоставените 30 спални пътнически вагони на „БДЖ – Пътнически превози ЕООД“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Днес ще започне програмата за пробната им експлоатация с пътуване София-Вакарел-София.

[Източник: Агенция Фокус]
неделя 31 март 2013

Холдинг БДЖ ЕАД въвежда промени в графика за движение на някои влакове, които пътуват в различни райони на страната

on 31 мар 2013  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


От 1-и април Холдинг Български държавни железници ЕАД ще въведе промени в графика за движение на пет бързи и четири пътнически влака. Промените в разписанието на тези влакове ще бъдат въведени с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от различни населени места в страната.

За подробна информация клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да се обръщат към гишетата Информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

[Източник: Холдинг БДЖ]
петък 22 март 2013

Петър Мутафчиев: Спекулациите за корупция в БДЖ при Тройната коалиция са опит да се прикрият далаверите на сегашното правителство

on 22 мар 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0Петър Мутафчиев, депутат от Коалиция за България в 41-вото Народно събрание и бивш министър на транспорта в Тройната коалиция, в интервю за Агенция „Фокус”

Фокус:Г-н Мутафчиев, обявихте, че не се отказвате от политическа дейност и ще участвате в изборите на 12 май, какви са ви мотивите?
Петър Мутафчиев: Водя вече 4 мандата листата в пловдивска област и считам, че трябва да има нов водач. Това не е решение, което взех сега, това е решение, пред което бях изправен още на предишните избори и тогава го споделих с председателя на нашата партия. Сега категорично съм решен, че не бива повече да водя листата. Малко са народните представители, които в един и същ регион са избирани като водачи. Аз благодаря на всички партийни организации, които за този период ме подкрепяха като техен водач.
Убеден съм, че едно ново лице, което ще има авторитет сред хората от Пловдивска област, зад което те ще застанат, и това ще помогне за един по-добър резултат в тази област на Българската социалистическа партия. Категорично обявявам, както и вие споменахте, че ще продължа да се занимавам с политика и ще участвам в предстоящите избори с възможностите си да помогна на БСП за победа на 12 май.
Фокус: Имате ли симпатии към конкретен нов водач на листата на Пловдивска област?
Петър Мутафчиев: Не, нека това да се случи с един нормален диалог между централното ръководство и областното ръководство на Пловдив.
Фокус: Кой е най-същественият проблем на област Пловдив, който БСП би искала да разреши, ако има тази възможност?
Петър Мутафчиев: Проблемите на Пловдивска област не се различават от тези проблеми, пред които са изправени гражданите на страната. Високата безработица, ниските доходи, невъзможността хората да плащат сметките си, непрекъснатото нарастване на цените на парното и тока в град Пловдив. Но в област Пловдив има един много важен въпрос, който досега нито едно правителство не можа да разреши. Това е развитието на интензивното земеделие. В нашия регион са се произвеждали зеленчуци и плодове; за съжаление,той се превърна, както другите региони, в такъв, който произвежда монокултури – пшеница, царевица, слънчоглед и т.н. Аз мисля, че трябва да се промени политиката по отношение на субсидиите за производството на плодове, което е много важно за увеличаване на доходите на производителите от областта. Това е един от най-ваните въпроси.
Друг важен въпрос е - каква политика ще се проведе от регионален характер, за да се привлекат нови инвестиции с нови предприятия, да се използва капацитетът на гражданите от региона като специалисти от различни области. Там се е развивало машиностроене и електроника. Всички тези възможности могат да се използват за откриване на нови предприятия и работни места.
Фокус: На първата пресконференция на новия министър на транспорта беше засегнато състоянието на БДЖ и стана въпрос за това, че дружеството било във фалит от 2008 година. Как ви изглеждат последните дебати около БДЖ?
Петър Мутафчиев: По тази логика, в последните 20 години може да се каже, че дружеството е било пред фалит, което, струва ми се, не отговаря на истината. Управляващите от ГЕРБ четири години повтарят, че БДЖ фалира, но то още не е фалирало. Едно такова изказване противоречи и на анализа на Световната банка от 2009 година. Там се съобщава, че с преструктурирането на кредитите на БДЖ, с изтегления облигационен заем , който те в момента не изплащат (не знам по какви причини), е създадена стабилност във финансите на железниците и една перспектива, за да може БДЖ да излезе от тежката ситуация, в която се намира.
За съжаление, неразбирането на проблемите на железницата от ръководството, което беше назначено при управлението на ГЕРБ, доведе железницата до една патова ситуация. Тази ситуация наистина я поставя един сериозен въпрос: Ако кредиторите предявят своите искания затова, че нарочно не се изплащат падежите, може да се стигне наистина до фалит. Но в никакъв случай не бива да се оправдават, че БДЖ е била във фалит още 2008 година. До 2008 година „Товарни превози” БДЖ винаги са били на печалба, дори те бяха тези, които до влизането ни в Европейския съюз, подкрепяха финансово пътническите превози, които винаги носеха загуба на железницата.
Фокус: Има идея за Съвет на кредиторите на БДЖ, за да им се предоставя актуална информация, какъв е вашият коментар на нея?
Петър Мутафчиев: Това , което министърът заяви като готовност за действие, т.е. да се разсрочат кредитите и да се намери възможност да се изплатят забавените плащания от 2010 година насам, е първата стъпка, която трябва да се направи. Но преди това е необходима тотална смяна на ръководството. Виждам, че се предприемат и крачки в тази посока - да бъдат назначени хора, които разбират от икономика и от железници. Тогава наистина могат да се започнат тези преговори и да се даде шанс на железниците. От служебното правителство не можем да искаме дългосрочни програми и т.н., така че - това е най-важната задача, с която да се справят за тези 2 месеца.
Фокус: А приватизацията на „Товарни превози” какво?
Петър Мутафчиев: Нашето мнение е, че категорично трябва да бъде спряна в този момент. „Товарни превози” при добро преструктуриране, и при една добра политика по отношение на привличането на клиенти, може да се превърне в едно печелившо предприятие. Има много ресурс в „Товарни превози”, нека да не забравяме. Имаше над 11 хиляди вагона по наше време; не бяха продавани никакви вагони. Това един ресурс, с който може да се разполага.
Фокус: Като няма парламент, има ли начин да си отправяте към ресорните министри въпросите за ремонти на вагони? Защо не се ремонтират вагони?
Петър Мутафчиев: Не веднъж беше поставен този въпрос пред министър Московски, а преди това - и пред министър Цветков, че сегашното ръководство на БДЖ не отделя никакви средства за ремонт на пътнически и товарни вагони. Пътническият парк е в много тежко състояние и аз лично - нямам обяснение за подобни действия. Държавата изплаща субсидиите, които са по договор за пътническите превози. Там са предвидени суми за изплащане на мотрисните влакове, там са предвидени суми за ремонтите , които трябва да се извършат, а БДЖ не вършеше нищо в тази посока. Въпросът е - къде тогава отиваха парите на БДЖ за „Пътнически превози” ?
Липсата на каквато и да е политика по ремонта на вагоните в един момент ще постави бъдещото правителство пред едни много сериозни проблеми за сигурността и безопасността на пътническите превози.
Не искам да си мисля, че могат да се повторят сериозни инциденти, които изживяхме предишните години. Това е една много голяма отговорност на сегашното ръководство и аз съм убеден, че с промените, които ще бъдат направени, това ще бъде първата стъпка от страна на новите ръководители на БДЖ.
Фокус: Периодично се повдигат спекулации за спалните вагони, които бяха купени, очаквате ли това да се случи отново в сегашната ситуация?
Петър Мутафчиев: Аз не веднъж съм казвал, че тази тема се ползва за политически актив на сега управляващите. Виждате, че в момента излязоха сериозни данни за закупуването на нови спалните вагони. За да се омаловажи действието на сегашното правителство, отново се постави въпроса, че, виждате ли, и предишното правителство са купували вагони на по-висока цена. По някой телевизии в последните няколко дни вървяха такива теми, което според мен, е ясна политическа поръчка от страна на ГЕРБ. Това, което искам да кажа е, че по сделката която ръководството на БДЖ, е подписало по време на управлението на БСП, в момента има дело. Това дело ще покаже дали има нарушение или няма нарушение. Това, което аз мога да кажа е, че по тази сделка никога не е оказван какъвто и да е политически натиск. Опитите за спекулация в посока че виждате ли - корупцията е била по-голяма при другото правителство, са несъстоятелни. След като има дело, нека изчакат решението му, и тогава да обвиняват - има ли виновни или не. Всичко останало е политика, евтин популизъм, който цели да прикрие до голяма степен далаверите на сегашното правителство.

[Източник: Агенция Фокус]
сряда 06 март 2013

Медийната война срещу БДЖ

on 06 мар 2013  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


Почти не минава ден без някоя медия да не „захапе” за пореден път БДЖ по някакъв повод. Държавната политика срещу най-екологичния транспорт доведе до това ежедневно да бъдем заливани с всевъзможни небивалици по адрес на Националния превозвач. Единия път ни убеждават, че влаковете са убийци, защото не спирали да пропуснат вежливо неправилно пресичащите на жп прелезите автомобили или пешеходци, пресичащи линиите, където им падне. Никога в заглавието на подобни новини не се споменава за самоубийството на тези хора, напротив винаги присъства „Влак уби...”, „Влак-убиец погуби” или нещо в този дух. Ако пък недай Боже, прелезните устройства са били повредени... тотален разгром за „убийците” от БДЖ. Да се чудиш толкова ли са неграмотни тези драскачи, че не можаха да разберат кой стопанисва железопътната инфраструктура в България и, че неизправност в устройството не е причина за спиране на влаковото движение. Още повече, че в правилниците и за железопътния, и за автомобилния транспорт реакциите в такива случай са съвсем ясно дефинирани. За всеки, достатъчно грамотен да чете, е ясно, че грешка от страна на БДЖ или НКЖИ в тези ситуации няма. Трябва да отбележим, че при такива инциденти влакът е виновен дори и за закъснението, нищо че обикновено се чака с часове безумно следствие, което трябва да установява обстоятелствата. Дори в случаите на самоубийство, човешката трагедия не е в състояние да трогне журналята, държащи да покажат пред Обществото, че влакът в България е транспорт, който трябва да отбягваме.

Любими за псевдожурналистите са историите за препълнени влакове. Обикновено се съсредоточават върху единични случаи, а не там, където наистина има сериозен недостиг на подвижен състав. Те не приемат доводи като технически проблем, малко средства за ремонти и поддръжка. Те не питат изпълнителната власт как при тази колосална инфлация за последните 4 години не само не повишиха субсидиите за железопътен транспорт, а напротив – намалиха ги. На тях им е по-удобно да сумират милионите на БДЖ и НКЖИ, за да изглежда сумата още по-внушителна за бедния българин. В същото време считат за ненужна подробност да оповестят какви пари вземат за нищожните си услуги частни изпълнители от обезкървените НКЖИ и БДЖ. Пък и малко ще вземат да се ровят в регистъра на Агенцията за обществени поръчки, така че това не е важна новина за тях. Не е важно и, че изпълнителната власт одобрява поредното повишение на инфраструктурните такси за влаковете на „БДЖ – Пътнически превози”, с което разликата между плащаното от пътническите влакове и автобусите достига стотици пъти в ущърб на първите. Но пък далеч по-интересно им е да се съсредоточат в исканото мизерно увеличение на билетите от 5%, което било напълно необосновано, нали така каза изпълнителната власт. А това увеличение не покрива дори инфлацията за последната година, но пък идват избори. Не са важни разходите за строителството на инфраструктура за автомобилния транспорт. Там винаги се акцентира на евросредствата, но не се казва и думичка за собственото съфинансиране, а те са между 20 и 35%. Това като дял от милиардите за асфалт и албански битум прави десетки пъти повече от даденото за железопътния транспорт. Прословутия проект за софийското метро изискваше съфинансиране в размер на 35%. Така, че „заровеният в земята един млрд лева”, както казаха някои по повод на втория метродиаметър означава 350 млн лева от Държавния бюджет. Нека тези който ползват влакове, движещи се извън София и над земята да преценят каква е грижата, положена от управляващите за тях.

Друга любима тема на пишещите БДЖ-хейтъри са оплакванията на пътници от чистота, отопление и климатизация. Тук се изливат такива помии, че да те е гнус да четеш. Винаги в такива статии има грешки по отношение на посоката на движение на влака, маршрута, състава. Стига се до там, че обявяват спални вагони за „негодни мотриси”, немски вагони, пътуващи и в Германия, и в няколко други европейски държави, за „безкрайно остарели”, защото нямали климатик, новите мотриси за „клатещи се и тракащи като за пред края на Света” и купища други нелепости. Освен това винаги по вида и чистотата се правят и „експертни” оценки по безопасността, които трябва да ни убедят, че е далеч по-добре да се качим в автобус на частна турска фирма, „прегледан” срещу съответната сума в пункт в Горно Нанадолнище през 2002 г. Наглостта на такива продажни престъпници стига до там, че да пишат как хора от персонала (никога няма имена) им споделяли как и те се страхували, защото влаковете ставали все по опасни. Никога не се пита защо като се „допуска движение на опасни състави” по техните думи, те все не са достатъчни?!

Трябва да си признаем, че проблемите в „Холдинг БДЖ” не са никак малко. Те са на всички нива, включително и на управленско. Но затова си има причини и те не са свързани с това, че влаковете са лош транспорт, не са безопасни, не са надеждни или пък са винаги мръсни и бавни. Това са само примери за едностранчивото отразяване на ситуацията у нас. Добрите новини за човечността на персонала, за спасените благодарение на влака болни и бременни, за позитивните промени в разписанията не се представят. За съжаление анти-БДЖ кампанията у нас е достигнала колосални размери. Вече почти всички пътници са настроени срещу Превозвача. Дори служители и железопътни фенове са започнали да вярват на непрестанните лъжи. Предрича се... не, пожелава се края на БДЖ, ругае се, величаят се разни превозвачи, начело на които стоят колегите мутри на управляващите. Толкова ли сме лековерни, че да позволим да ни манипулират така?

[Източник: Железниците Днес, брой 3 - 2013 г.]

Категории новини

© 2007 - 2020 Железниците Днес   
Железниците Днес 2019 © | Начало | Потребители | Контакти

Проекти: Железниците Днес

Железниците Днес 2011-2019 © Всички права запазени ! | Уеб-сайт създаден от Николай Колев
   Back to top ↑
e107 Theme by veskoto