Здравейте

Потребителско име или Имейл:

Парола:
[ ]
[ ]

Меню

Анкети

Poll: Какъв транспорт ползвате най-често?

Facebook

понеделник 05 септември 2011

Възстановено е движението на влаковете по линията Кюстендил-София

on 05 сеп 2011  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


Възстановено е движението на влаковете по линията Кюстендил-София. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на БДЖ. Влаковете се пускат един по един. Движението на влаковете по тази линия бе спряно заради технически проблем. Заради прегрял двигател на дизелова мотриса бе спрял влак с №6623. Влакът е закъснял от редовното си разписание с близо 140 минути и е престоял в междугарието Владая - Горна Баня. Тъй като линията е една, спирането на влака предизвика спирането на поне шест други влака, които са тръгнали по различно време. Пръв за проблемите в движението на влаковете сигнализира читателят на „Фокус” Калоян Богданов, който информира, че три влака от Кюстендил, Благоевград и Перник се движат с неизвестно закъснение според информационното табло на Централна гара в София.

[Източник: Агенция Фокус]
събота 03 септември 2011

Христо Нанков, „Тягов подживен състав” в БДЖ: Необходими са незабавни мерки за модернизация на действащия л

on 03 сеп 2011  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


Необходимо е предприемане на незабавни мерки за инвестиции и модернизация поне на действащия ни локомотивен парк, което ще гарантира сигурността на подвижния състав за 30 години с цел предотвратяване на нежелателни технически инциденти. Това каза за Агенция "Фокус" Христо Нанков – директор дирекция „Тягов подживен състав” в БДЖ „Пътнически превози” във връзка с техническия инцидент на локомотива на бързия влак Русе – София. В случая се касае за технически инцидент, който по никакъв начин не застрашава сигурността на пътниците. При влизане на влака в гара Мездра във входните стрелки се чува гръм в машинното отделение, пада пантографът и локомотивът остава без напрежение. Локомотивната бригада е действала адекватно, като при вида на дим в машинното отделение, е задействала пажорагасителната инсталация. „В рамките на установяването на влака до перона на гара Мездра, е предотвратена всякаква възможност за възникване на пожар. Като допълнителна превантивна мярка локомотивът е отделен от състава на вагоните. На мястото е пристигнала пожарна, която е предприела допълнителни мерки за окончателното предотвратяване на възможността за възникване на пожар”, каза Нанков. В момента локомотивът се намира в депо Мездра. Техническа комисия ще установява причините за инцидента. Вероятна предпоставка за възникване на инцидента, е залепване на контакторите на превключвателя на степените за регулиране на напрежението и скоростта. Следствие на залепване на тези контакти най-вероятно са попаднали пръски от стопилката и прахът и наслояванията в машинното са предизвикали запушване. „Правим всичко възможно за сигурността на пътниците. Постоянно се предприемат мерки за ежедневно оглеждане на тези локомотиви, но е крайно време държавата да обърне внимание на железницата. Средната възраст на подвижния състав е 35-40 години. Въпросният локомотив е произведен през 1982 г. и от тогава е в експлоатация. Целия ни подвижен състав е изграден на механична основа и вероятността от възникване на подобни инциденти е нараснала. Необходимо е предприемане на незабавни мерки за инвестиции и модернизация поне на действащия ни локомотивен парк, което ще гарантира сигурността на подвижния състав за 30 години с цел предотвратяване на нежелателни технически инциденти”, каза Нанков.

[Източник: Агенция Фокус]

Холдинг Български държавни железници ЕАД осигурява допълнителни вагони за 80 влака през празничните дни

on 03 сеп 2011  Posted by rusinec  Category:    Comments: 0


Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 80 влака по основните направления в страната, за да осигури удобно придвижване на своите клиенти по време на празничните дни по повод Съединението на България. През периода от 3-и до 7-и септември включително, националният железопътен превозвач ще предостави над 8 800 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. На 5-и септември по маршрутите София Варна и София Бургас извънредно ще се движат бързите влакове със задължителна резервация Варна Уикенд и Бургас Уикенд. На 6-и септември по маршрута Бургас София извънредно ще пътува бързият влак със задължителна резервация Бургас Уикенд. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 41 бързи влака със задължителна резервация и 39 бързи влака. Холдинг Български държавни железници ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.


[Източник: Холдинг БДЖ]

С близо час закъснение се движи бързият влак Русе-София

on 03 сеп 2011  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


Възникналият гъст дим под локомотива на бързия влак Русе-София вероятно е причинен от смазочни материали в машинното отделение. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на БДЖ. Най-вероятно е възникнала искра, която е предизвикала изгаряне на масла и гъст дим. При влизането в гара Мездра системата на локомотива се е изключила. Локомотивът е изтеглен в депото и тепърва ще се установява каква е техническата повреда. Намесата на пожарната е била превантивна.

Влакът се движи с 57 минути закъснение. По разписание влакът трябва да пристигне в София в 12.15, предполага се ще е в столицата около 13.15 часа.

[Източник: Агенция Фокус]
сряда 31 август 2011

БДЖ ще осигури 12 допълнителни влака между Пловдив и Асеновград за фестивала за годишнина на българската авиа

on 31 авг 2011  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


На 3-и и 4-и септември, „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще осигури 12 допълнителни крайградски пътнически влака, които ще се движат между Пловдив и Асеновград, съобщиха от БДЖ. Увеличаването на броя на влаковете по това направление се прави във връзка с предстоящото осмо издание на международния авиационен фестивал БИАФ 2011 - „Небе за всички“, който ще бъде посветен на 100 годишнината от създаването на българската авиация. Домакини на авиационния фестивал ще бъдат 24-а вертолетна авиобаза "Крумово" и гражданското летище "Пловдив". За да осигури транспортно обслужване за посетителите на международния авиационен фестивал, националният железопътен превозвач ще осигури 12 допълнителни крайградски пътнически влака, които ще пътуват по маршрута Пловдив - Крумово - Асеновград, както и в обратното направление. По тази причина шест от редовните влакове, които се движат всекидневно в този участък, ще пътуват с известни промени в своите разписания. Пет от тези влакове ще заминават от всички гари и спирки по своя маршрут с от 2 до 14 минути по-късно от редовния си график, а един влак ще тръгва от Асеновград с 2 минути по-рано от обичайното си разписание. За подробна информация клиентите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.

[Източник: Агенция Фокус]

Категории новини

© 2007 - 2020 Железниците Днес   
Железниците Днес 2020 © | Начало | Потребители | Контакти

Проекти: Железниците Днес

Железниците Днес 2011-2020 © Всички права запазени ! | Уеб-сайт създаден от Николай Колев
   Back to top ↑
e107 Theme by veskoto