Здравейте

Потребителско име или Имейл:

Парола:
[ ]
[ ]

Меню

Анкети

Poll: Какъв транспорт ползвате най-често?
неделя 15 декември 2013

Нов график на влаковете, отстъпки и подаръци за пътниците в Габровско

on 15 дек 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


От 0:00 часа на 15 декември влезе в сила новия график за движение на влаковете (ГДВ 2014). В него е предвидено движението на над 600 влака, с 47 повече в сравнение с предходния график. Шест влака повече ще пътуват между гарите Габрово и Царева ливада. Така общият им брой става 18 – по 9 в посока. С 4 повече ще са влаковете между Горна Оряховица и Плачковци / Стара Загора. Благодарение на новото разписание ще бъдат възможни връзки без изчакване в гара Царева ливада във всички направления. С новите връзки във възловите гари са утроени възможностите за пътуване от Габрово към Трявна, Дряново, Велико Търново, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, София и други населени места в Страната.

Освен това от 15 декември стартира следващият етап от кампанията на „Железниците Днес” за популяризиране на железопътния транспорт в област Габрово. В тази връзка са предвидени множество отстъпки и подаръци при закупуването на карти за намаление и абонаменти карти по дестинациите Габрово – Велико Търново, Габрово – Горна Оряховица, Габрово – Дряново, Габрово – Плачковци и Габрово – Трявна. Предвидените отстъпки варират между 10 и 20% в зависимост от съответната оферта, а сред подаръците са книги с разкази, книжки за деца, стикери, семена за цветя, ламинирани талони с разписание, книжки с подробно описание на възможностите за пътуване с влак по над 20 дестинации в Страната. За повече информация пътниците могат да се обръщат към служителите на билетните каси на жп гара Габрово.

На предишния етап от кампанията за популяризиране на жп транспорта в Областта беше осигурен безжичен интернет на гарата в Габрово.

Благодарение на усилията на „Железниците Днес”, на активни граждани от Габровска област и на разбирането от страна на Националния железопътен превозвач – „БДЖ – Пътнически превози” новият график за движение на влаковете осигурява на жителите и гостите на региона много по-редовно и удобно транспортно обслужване, при това с най-екологичния сухоземен транспорт.

[Източник: Железниците Днес, брой 25 - 2013 г.]
петък 13 декември 2013

Новото разписание на влаковете влиза в сила от 15-и декември

on 13 дек 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


От 15-и декември (неделя) влиза в сила новия график за движение на влаковете на Холдинг Български държавни железници ЕАД. В новата транспортна схема е заложено пускането на 47 нови влака, които ще пътуват по различни направления в страната. Подобрени са връзките между влаковете в отделните гари, увеличена е честотата им на движение, както и броят на спирките на бързите влакове.

През 2014 г. националният железопътен превозвач увеличава обема на превозите с железопътен транспорт, осъществявани през настоящата година. Превозът на пътници ще се извършва с общо 606 влака, от които: 24 международни бързи влака (като 14 от тях ще се движат само през летния сезон), 79 бързи влака (като 8 от тях са със задължителна резервация), 148 пътнически влака и 355 крайградски пътнически влака.

При разработването на новото разписание, транспортната схема и периодите на движение на влаковете са съобразени в максимална степен с обемите и структурата на превозите, както и с техническите възможности и капацитет на подвижния състав.

С цел подобряване транспортното обслужване на населението, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове със съответните областни и общински ръководства. Голяма част от направените промени в новия график за движение на влаковете са съобразени именно с постъпили предложения и молби от страна на областни и общински администрации, друга част с обосновани искания на редовни клиенти, а трети са свързани с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав.

При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на допълнителни крайградски пътнически влакове, които ще обслужват предимно ученици и пътуващи до работните си места и обратно.

В региона на София ще бъдат пуснати в движение 12 нови пътнически влака. В сутрешните часове от София ще пътува още един пътнически влак до Радомир. Допълнителен влак ще се движи всяка сутрин и от Перник за София, както и през работните дни от София за Костенец.

В следобедните часове между София и Лакатник ще се движат още два пътнически влака, които ще бъдат удобни за пътуване на учениците в региона. Такива два допълнителни влака ще пътуват и от София до Банкя.

За прибиращите се от работните си места пътници във вечерните часове допълнително ще се движат още четири влака между София и Лакатник, два влака между София и Драгома, както и един влак от София за Перник.

С влизането в сила на новото разписание се подобрява и обслужването с железопътен транспорт на пътниците от област Добрич, като за целта ще бъде възстановено движението на директните вагони (един спален и два седящи вагона) по маршрута София Повеляново Добрич Кардам и обратно.

В останалите региони на страната допълнителни влакове ще пътуват между Стара Загора и Карлово, между Пловдив и Карлово и от Стара Загора за Пловдив. За подобряване на връзките между влаковете в отделните гари ще се движат допълнителни влакове между Царева ливада и Габрово за връзка с влаковете за Горна Оряховица и Дъбово, както и между Кюстендил и Радомир за връзка с бързия влак от София за Благоевград. Допълнителни влакове ще пътуват и между Мездра и Враца, както и между Хисар и Долна махала и ще осъществяват удобни връзки с влакове, пътуващи по други направления.

В новия график за движение на влаковете ще бъдат удължени и маршрутите на някои пътнически композиции:

Един влак от Радомир за Кюстендил вече ще се движи от Перник до Кюстендил;

Два влака от Мездра за Плевен вече ще пътуват от Враца до Плевен;

Един влак от Мездра за София вече ще се движи от Враца до София;

Един влак от Троян за Левски вече ще пътува от Троян до Плевен;

Сутрешният влак от Дупница за Кулата вече ще се движи от Бобов дол до Кулата;

Един влак от Пловдив за Септември вече ще пътува от Пловдив до Костенец;

Два влака, които пътуват между Царева ливада и Стара Загора, вече ще се движат между Горна Оряховица и Стара Загора;

Шест влака, които пътуват между Варна и Карнобат, вече ще се движат по удължен маршрут между Варна и Бургас. По този начин е създадена директна връзка на населените места от общините Руен и Сунгурларе с Бургас.

В новото разписание на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт.

Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.

[Източник: Холдинг БДЖ]
четвъртък 12 декември 2013

Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за Коледните и Новогодишните празници

on 12 дек 2013  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0


За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак по време на Коледните и Новогодишните празници, от 16 декември (понеделник) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда двадесетдневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин Холдинг БДЖ ЕАД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 20 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

Клиентите на Холдинг БДЖ ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

За празничните дни по повод Коледа и Нова Година, Холдинг БДЖ ЕАД ще осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

[Източник: Холдинг БДЖ]
вторник 03 декември 2013

Удължава се периодът на прекъсване на влаковото движение в участъка между гарите Габрово и Царева ливада

on 03 дек 2013  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
1izqme

До 10-и декември ще бъде удължен периодът на прекъсване на движението на влаковете в участъка между гарите Габрово и Царева ливада. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще продължи да извършва в посочения участък.

До приключване на ремонтните дейности всички влакове от Габрово до Царева ливада, както и в обратното направление, няма да се движат. За осигуряване на транспортно обслужване за клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците за тези влакове в участъка между гарите Габрово и Дряново.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, ще бъде поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на Холдинг БДЖ ЕАД (www.bdz.bg).

За подробна информация клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да се обръщат към гишетата Информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

[Източник: Холдинг БДЖ]
петък 15 ноември 2013

БДЖ с 2 извънредни влака за митинга на БСП и ДПС

on 15 ное 2013  Posted by Saruman  Category:    Comments: 0
251bbf0d533b117f2e995086931905b0 M

Два извънредни влака от Бургас и Варна са организирани, за да докарат в столицата симпатизанти и платени протестиращи в подкрепа на правителството, научи Труд.

Те се водят като извънреден нерегистриран транспорт. Влакът от Варна трябва да потегли в 2 ч тази нощ, а от Бургас - в 3,30 ч. Първоначално се смяташе, че влакът от Бургас е за социалистите. По-късно стана ясно, че с него ще пътуват симпатизанти на ДПС. В композицията от Варна ще пътуват симпатизанти на БСП и ДПС.

[Източник: PLOVDIV-ONLINE]

БДЖ с десетгодишен план за погасяване на дълговете към кредиторите

on 15 ное 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


От следващата седмица започва да действа работна група към министерството на транспорта, която да планира десетгодишно разсрочване на всички борчове, които БДЖ има да погасява към кредиторите си. Това съобщи днес по време на парламентарния контрол министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Той отговори на въпрос, зададен му от народния представител и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев във връзка със състоянието и бъдещето на превозвача.

Папазов обясни, че на кредиторите на компанията е представен план за ново преструктуриране на БДЖ за 10 години напред, без да дава повече подробности. "Железниците могат да поемат в момента само текущи разходи, но не и дългове, които са в падеж. Холдингът е преминал границата, отвъд която не може да се справи самостоятелно", заяви министърът. Задълженията на холдинга към момента са общо 655 млн. лв., посочи той.

По отношение на управлението на компанията през последните няколко години Папазов уточни, че всички мерки се изчерпват със съкращаване на персонал, което не е довело до подобряване на финансовите резултати.

В момента е предприета ускорена продажба на неоперативни активи, обясни министърът, имайки предвид обявените наскоро процедури за продажба на стари вагони, локомотиви и мотриси.

[Източник: INVESTOR.BG]

Временни промени в разписанията на три влака поради ремонт на железния път в участъка между гарите Подуяне и Искър

on 15 ное 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


От 18-и ноември до 14-и декември ще бъдат въведени промени в разписанията на три пътнически влака на Холдинг Български държавни железници ЕАД. Тези влакове ще заминават по-рано от редовния си график от някои от гарите по своя маршрут. Причината за изменението в разписанията на влаковете са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва в участъка между гарите Подуяне и Искър.

Влаковете, които ще се движат с промени в своите разписания са следните:

Пътническият влак 10112 от Първомай за София, който заминава в 10:50 ч., ще се движи по досегашното си разписание до спирка Казичене. Влакът ще тръгва от Казичене с 8 минути по-рано, т.е. в 14:58 ч. и ще пристига в гара София в 15:20 ч.;

Крайградският пътнически влак 30203 от София за Пирдоп, който обичайно заминава в 08:20 ч., ще тръгва от Централна гара София с 10 минути по-рано от редовния си график, т.е. в 08:10 ч.;

Крайградският пътнически влак 30293 от София за Копривщица, който обичайно заминава в 11:00 ч., ще тръгва от София със 6 минути по-рано от досегашното си разписание, т.е. в 10:54 ч.

Информация за промените в разписанията на влаковете, които пътуват в участъка на извършвания ремонт, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на Холдинг БДЖ ЕАД (www.bdz.bg).

За подробна информация клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да се обръщат към гишетата Информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

[Източник: Холдинг БДЖ]
понеделник 11 ноември 2013

Вандалщината срещу подвижния състав на железниците продължава

on 11 ное 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


Вчера, 10 ноември, около 17:25 ч. в района на гара Подуяне неизвестни лица са замервали с камъни пътническия влак 10115, движещ се от София за Пловдив. В резултат на поредното посегателство срещу подвижния състав на железниците е счупено едно от големите странични стъкла на мотрисата Дезиро, която е обслужвала влака.

При инцидента няма пострадали пътници или служители на железницата, но посегателства от този род сериозно застрашават живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач.

Подобни вандалски прояви допълнително усложняват тежкото финансово състояние на дружеството, като фактически саботират всички усилия на неговото ръководство за предлагане на по-добра и по-качествена услуга.

От началото на годината това е 85-ия случай, при който влакове на Холдинг Български държавни железници ЕАД са замервани с камъни. При два от тези случаи са пострадали един пътник и един служител на железницата.

***

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

Щетите, които Холдинг Български държавни железници ЕАД понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве!

[Източник: Холдинг БДЖ]
петък 01 ноември 2013

Временни промени в разписанията на някои влакове поради ремонт на железния път в участъка между гарите София и Мездра

on 01 ное 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


От 4-и ноември до 14-и декември ще бъдат въведени промени в разписанията на един международен бърз влак, пет бързи и пет пътнически влака на Холдинг Български държавни железници ЕАД. Тези влакове ще заминават по-рано от редовния си график от някои от гарите по своя маршрут. Причината за изменението в разписанията на влаковете са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва в участъка между гарите София и Мездра.

Влаковете, които ще се движат с промени в своите разписания са следните:

Международният бърз влак 460 от София за Русе, който обичайно заминава в 09:10 ч., ще тръгва от Централна гара София с 20 минути по-рано, т.е. в 08:50 ч. След гара Горна Оряховица влакът ще се движи по редовния си график;

Бързият влак 2613 от София за Варна, който обичайно заминава в 10:45 ч., ще тръгва от София с 5 минути по-рано, т.е. в 10:40 ч. След гара Мездра този влак ще продължи своето пътуване по досегашното си разписание;

Бързият влак 2627 от София за Варна, който обичайно заминава в 22:40 ч., ще тръгва от Централна гара София с 3 минути по-рано, т.е. в 22:37 ч. След гара Своге влакът ще се движи по редовния си график;

Бързият влак 4612 от София за Русе разпределителна, който обичайно заминава в 16:00 ч., ще тръгва от София с 5 минути по-рано, т.е. в 15:55 ч. След гара Своге този влак ще продължи своето пътуване по досегашното си разписание;

Бързият влак 7622 от София за Видин, който заминава в 12:00 ч., ще се движи по редовния си график до гара Своге. Влакът ще тръгва от Своге с 5 минути по-рано, т.е. в 12:34 ч. и ще пристига в гара Видин в 16:57 ч.;

Бързият влак 7624 от София за Видин, който обичайно заминава в 17:12 ч., ще тръгва от Централна гара София с 12 минути по-рано, т.е. в 17:00 ч. След гара Враца този влак ще продължи своето пътуване по досегашното си разписание;

Пътническият влак 20104 от Враца за София, който заминава в 12:45 ч., ще се движи по редовния си график до гара Мездра. Влакът ще тръгва от Мездра с 8 минути по-рано, т.е. в 13:27 ч. и ще пристига в гара София в 15:35 ч.;
четвъртък 31 октомври 2013

Безжичен интернет на гара Габрово

on 31 окт 2013  Posted by ecotour  Category:    Comments: 0


От първи ноември пътниците на „БДЖ – Пътнически превози”, ползващи услугите на жп гара Габрово ще имат безплатен безжичен достъп до интернет в района на гарата. Това ще бъде възможно след реализацията на поредната мярка на „Железниците Днес” за повишаване на интереса на пътниците към железопътния транспорт. По инициатива на нашия екип и със съдействие на служителите на жп гарата вече са договорени условията и параметрите на услугата. Тя ще се предоставя от най-големия телекомуникационен оператор в България. Договорът е двегодишен и е на името на член от екипа на „Железниците Днес”, за да няма риск от допълнително финансово натоварване на някой от служителите на гарата. Благодарение на този подход, много от тях, разполагащи с устройства за достъп до безжичната мрежа, изявиха желание да се включат. Предложен им е вариант да участват с по 1 лев в месечната сметка. Така към момента повече от 1/3 от разхода ще се покрива от самите служители. Останалата част от сумата ще бъде поета от нашия екип. Поради договорените изгодни условия и добрия отзив на служителите, сме на път да доплатим и за някоя от предлаганите от доставчика екстри.

Осигуряването на безплатен достъп до интернет на жп гара Габрово е само една от стъпките по повишаването на привлекателността на железопътния транспорт за населението на Габровска област. Предвидения нов график за движение на влаковете (ГДВ) ще предостави много нови възможности за пътуване на хората от общините Габрово, Дряново и Трявна. В тази връзка екипът на „Железниците Днес” реши да направи възможното, за да бъде популяризирано новото разписание. Премахването на необходимостта от часове изчакване на възловите гари Царева ливада, Дъбово и Горна Оряховица и създаването на нови и удобни връзки както за близките населени места от Областта, така и за големите градове в страната, ни подействаха като допълнителен стимул за развитие на инициативата ни. В тази връзка решихме да не се ограничаваме само с разлепването на местата за обяви в Габрово на листовки с разписанието на влаковете и цените на билетите. Вече имаме готов дизайн за книжка с разписанието на влаковете от Габрово по над 20 направления. Идеята е заимствана от аналогичното разписание на влаковете на гара София. Разпространението и ще започне няколко дни преди влизането в сила на новия ГДВ от 15 декември. Повече за възможностите да подкрепите Националния превозвач във Вашия регион може да намерите в брой 18 от 2013 г. на „Железниците Днес”.

Докато трае подготовката за влизането в сила на ГДВ 2014, продължава и ремонтът по 42-ра линия Габрово – Царева ливада. Той започна на 26 август и по план трябва да приключи за 80 дни. Извършват се дейности по укрепване на свлачище между спирките Съботковци и Стойчевци. Малко след началото на ремонтните дейности, те бяха прекратени за около две седмици. По непотвърдена информация, това се наложи поради проблем със собствеността на терен в района на свлачището и в съседство с линията. Проблемът е решен и укрепването на линията продължава.

[Източник: Железниците Днес, брой 21 - 2013 г.]

Категории новини

© 2007 - 2020 Железниците Днес   
Железниците Днес 2019 © | Начало | Потребители | Контакти

Проекти: Железниците Днес

Железниците Днес 2011-2019 © Всички права запазени ! | Уеб-сайт създаден от Николай Колев
   Back to top ↑
e107 Theme by veskoto