Холдинг БДЖ ЕАД съдейства за организиране на празнично пътуване във влак по случай 8-и декември


 e107    05 дек 2014
 Нищо    

Холдинг БДЖ ЕАД ще окаже съдействие на младежката група за организиране на културни и алтернативни събития Swift GAP Events да реализира празнично пътуване с влак по случай студентския празник 8-и декември.Холдинг БДЖ ЕАД ще окаже съдействие на младежката група за организиране на културни и алтернативни събития Swift GAP Events да реализира празнично пътуване с влак по случай студентския празник 8-и декември. Събитието се организира за втора поредна година, като този път студентите избраха да пътуват по маршрута София Горна Оряховица. Името на инициативата, организирана от Swift GAP Events, е Среднощен Експрес 2.

Идеята на организаторите е отново да поднесат едно нестандартно преживяване на участващите в събитието студенти, като този път са избрали различна от миналата година дестинация и друга влакова композиция. Целта на инициативата е чрез празничното пътуване да бъде внесено разнообразие в представата за организиране на празненство, като по този забавен и нестандартен начин се популяризира и пътуването с националния железопътен превозвач.

Нетрадиционното събитие ще се проведе през нощта на 6-и срещу 7-и декември във влака, който по разписание заминава от Централна гара София в 22:35 ч. За целта Холдинг БДЖ ЕАД ще осигури допълнителен вагон, който ще бъде включен в състава на композицията. Вагонът ще бъде предварително оборудван от организаторите с озвучителна техника и светлинни ефекти. За допълнителното осигуряване на празнична атмосфера ще допринесе и украсата от балони, конфети и други парти артикули.

Музикалната атмосфера в специалния вагон от композицията на влака ще премине през почти всички стилове музика. За доброто настроение на пътуващите студенти ще се погрижат и участници в популярни телевизионни формати, които ще допринесат за музикалното оформление с изпълнения на живо.

Във влака Среднощен Експрес 2 ще пътуват около 100 студенти от различни университети в София, които за около четири часа ще бъдат част от уникално по рода си празненство в композиция на редовно пътуващ влак по маршрута София Варна.

Приятните емоции от празничното пътуване студентите ще продължат да споделят в старопрестолния град Велико Търново, където ще останат за отпразнуването на предстоящия студентски празник.

[Източник: Холдинг БДЖ]Новина от Железниците Днес
http://railwaystoday.eu/news.php?extend.926